Alec Baldwinin vahinkolaukaus: Tuomari ei suostunut jutun hylkäämiseen – käsittely etenee oikeuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

New Mexicon oikeuden tuomari, Mary Marlowe Sommer, on päättänyt, että Rust-elokuvan vahinkolaukaukseen liittyvä oikeudenkäynti etenee suunnitellusti. Näyttelijä Alec Baldwin haki asianajajineen jutun hylkäämistä.

Näyttelijä Baldwin on kiistänyt syyllisyytensä tahattomaan tappoon. Hänen oikeudenkäyntinsä alkaa Santa Fessä valamiehistön valinnalla 9. heinäkuuta. Päätös oikeudenkäynnistä syntyi kuukausia kestäneen oikeudellisen kiistelyn jälkeen Baldwinin lakitiimin ja erityissyyttäjien välillä siitä, oliko näyttelijän ase viallinen.

Syyttäjät ovat yrittäneet todistaa, että Baldwin painoi liipaisinta vuoden 2021 Rust-elokuvan tragediassa tappaen Halyna Hutchinsin, joka seisoi alle neljän metrin päässä. Näyttelijän asianajajat ovat pyytäneet Baldwinin syytteen hylkäämistä vedoten rikostutkijoiden tekemiin virheisiin, Los Angeles Times raportoi.

Syyttäjät väittävät saaneensa todistajia, joiden mukaan Baldwin toimi piittaamattomasti elokuvakuvauksissa. Lisäksi hänellä oli tuottajana velvollisuus varmistaa, että elokuvan kuvauspaikka oli turvallinen. Näyttelijä Alec Baldwin laukaisi aseen harjoitellessaan sen käyttöä. Aseeseen oli ladattu paukkupatruunan sijaan todellinen luoti, joka surmasi kuvaaja Halyna Huthinsin ja haavoitti ohjaaja Joel Souzaa.