Korkeasaareen syntyi kaksi manulinpentua: ”Ovat kovin vilkkaita”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yrmeällä olemuksellaan ihastuttavat Korkeasaaren manulit ovat saaneet perheenlisäystä. Eläintarhan manuleille on syntynyt kaksi pentua, joita kuvaillaan varsin vauhdikkaiksi tapauksiksi. Niitä saatetaan nähdä ulkonakin.

Manulit ovat yksineläjiä, mutta kiima-aikana helmikuussa naaras ja uros viihtyivät hyvin yhdessä. Keväällä syntyneet urospennut ovat nyt kahden kuukauden ikäisiä, ja ne painavat kumpikin noin puoli kiloa. Pennuille on tehty terveystarkastukset emon ulkoillessa.

– Emolle taitaa olla helpotus, että pentuja on tällä kertaa kaksi, sillä ne ovat kovin vilkkaita. Niillä riittää leikkiseuraa toisistaan, eikä tarvitse koko ajan olla emon kimpussa. Pennut temmeltävät sisätiloissa ja liikkuvat emonsa perässä myös ulkotarhaan, jossa niitä on nähty varsinkin alkuillasta, kertoo eläintenhoitaja Jonne Stenroth tiedotteessa.

Manuli on Keski-Aasiassa tavattava harmaan raidallinen ja paksuturkkinen arokissa. Manulien määrä luonnossa on vähentynyt, ja laji kuuluukin eurooppalaisten eläintarhojen suojeluohjelmaan. Parhaillaan varttuvat poikaset siirretään aikuistuttuaan toisiin eläintarhoihin, kuten Korkeasaaren manuliparin viime talvena aikuistuneelle ensimmäiselle pennulle tehtiin.