Ruisrock ensi viikonloppuna – Ruissalossa vesiliikenteen ja ilmatilan rajoituksia

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruisrock järjestetään Turun Ruissalossa 5.-7. heinäkuuta 2024. Festivaali vaikuttaa lähialueiden liikenteeseen. Tämä näkyy muun muassa lentokielto- ja vesiliikennerajoituksina. Poliisin mukaan vesiliikennettä rajoitetaan turvallisuussyistä Ruissalon Kansanpuiston edustalla.

Merkityllä väylällä ja sen läheisyydessä ankkurointi on kiellettyä tapahtuman aikana. Myös vesikulkuneuvon hetkellinen pysäyttäminen tai tarpeeton ajo edestakaisin on kiellettyä. Ruissalon Kansanpuistoon on määrätty myös drone-lentokielto kilometrin säteelle tapahtuma-alueesta. Kielto alkaa perjantaina 5. heinäkuuta kello 12 ja päättyy sunnuntaina 7. heinäkuuta kello 24.

Alueella valvovat poliisi, rajavartiolaitos ja tapahtumajärjestäjät. Poliisi valvoo tehostetusti keskustan ja Ruissalon välistä liikennettä. Tarkkailussa on erityisesti taksiliikenne, kuten taksien kuljettajien lupa-asiat ja liikennesääntöjen noudattaminen. Poliisi valvoo tehostetusti myös pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden liikennekäyttäytymistä.

– Päihtymys tai väsymys eivät saa haitata pyörän tai sähköpotkulaudan turvallista kuljettamista. Tankojuopumus toteutuu esimerkiksi tilanteessa, jossa päihtynyt pyöräilijä törmää toiseen tienkäyttäjään, kertoo komisario Marko Luotonen Lounais-Suomen poliisin tiedotteessa.