Viinirypäleet alkoivat levitä maapallolla vasta dinosaurusten joukkosukupuuton jälkeen. Tästä on löydetty nyt todisteita Väli- ja Etelä-Amerikasta. Ilman viinirypäleiden yleistymistä ei olisi myöskään niistä valmistettua viiniä.
Uusi tutkimus on paljastanut, että viinirypälelajikkeet menestyvät maapallolla vasta hirmuliskojen sukupuuttoon kuolemisen jälkeisinä vuosina. Chicagon Field Museumin asiantuntijat ovat löytäneet 19–60 miljoonan vuoden ikäisiä fossiilisia rypäleen siemeniä Kolumbiasta, Panamasta ja Perusta.
– Tämä löytö on tärkeä, koska se osoittaa, että dinosaurusten sukupuuttoon kuoltua viinirypäleet todella alkoivat levitä ympäri maailmaa. Nämä ovat vanhimpia rypäleitä, joita on koskaan löydetty tältä pallonpuoliskolta, ja ne ovat muutaman miljoonan vuoden nuorempia kuin vanhimmat koskaan löydetyt rypäleet toiselta puolelta maailmaa, tutkimuksen johtava kirjoittaja Fabiany Herrera sanoi.
Excited to share our new research about neotropical fossil grapes! #paleontology #paleobotany #grapes #wine #fossils #fossilfriday @FieldMuseum @NaturePlants @moccada #GregStull https://t.co/krMp79qBZJ
— Fabiany Herrera (@FabianyHerrera) July 2, 2024