Huijari esiintyi suosikkiyhtyeen laulajana – vei naiselta yli 100 000 euroa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Niin Suomessa kuin maailmallakin ovat viime vuosina yleistyneet tapaukset, joissa somehuijarit esiintyvät julkisuudesta tuttuina henkilöinä. Eräs yhdysvaltalaisnainen menetti yli 100 000 euron arvosta rahaa Journey-yhtyeen entisenä laulajana esiintyneelle huijarille.

Journeyn Steve Perrynä esiintynyt huijari otti naiseen yhteyttä ensi kerran tammikuussa Facebookissa. Huijari väitti tarjoavansa naiselle liiketoimintamahdollisuutta ja tarvitsevansa häntä elämäänsä. Consequence-uutismedian mukaan yhteydenpito jatkui Whatsappissa, ja pian nainen alkoi lähettää huijarille rahaa.

Uhri ehti lähettää huijarille 122 000 dollarin, eli yli 112 000 euron edestä rahaa lahjakorttien ja tilisiirtojen muodossa. Naisen epäilys heräsi Perrynä esiintyneen tahon vaadittua kuvia hänen passistaan ja ajokortistaan. Uhri otti yhteyttä poliisiin, joka kehotti ilmoittamaan asiasta pankkiin ja FBI:lle.

Samankaltaisia tapauksia kantautuu aika ajoin myös Suomesta. Suomessa faneja on yritetty huijata sosiaalisessa mediassa muun muassa Arttu Wiskarin, Anssi Kelan ja Eicca Toppisen nimissä.