Nicolas Cagelta ulosmitattu kummitushotelli myynnissä – rakennuksella synkkä historia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Louisianassa on asetettu myyntiin hotelli, jonka väitetään olevan kummitusten riivaama. Hotellin aikaisempien omistajien joukossa on muun muassa Hollywood-tähti Nicolas Cage. New Orleansissa sijaitsevan rakennuksen hintapyyntö on 10,25 miljoonaa dollaria, eli noin 9,47 miljoonaa euroa.

Lalaurie-kartanona tunnetulla hotellilla on synkkä historia. 1830-luvulla rakennetun rakennuksen omistivat aikoinaan seurapiirinainen Delphine Macarty Lalaurie ja hänen kolmas aviomiehensä Louis Lalaurie. Delphine kidutti kartanossa orjia, ja hänen uskotaan myös murhanneen heistä useita.

Lalaurie-kartanoon on sittemmin liitetty useita kummitustarinoita. Vuonna 2007 rakennuksen osti eksentrisenä tunnettu näyttelijä Nicolas Cage. Hän kuitenkin menetti sen myöhemmin ulosmittauksen seurauksena.

Talon asetti myyntiin texasilainen Michael Whalen, joka osti rakennuksen vuonna 2010. Hän käytti neljä miljoonaa dollaria kartanon remontointiin. Wall Street Journal -lehden mukaan Whalen rakennutti hotelliin muun muassa 2 000 pullon viinikellarin ja salakapakan, jonka sisäänkäynti sijaitsee peilin takana.