Laki on yksiselitteinen: Sähköpotkulaudalla vain yksi henkilö kerrallaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sähköpotkulaudoilla saa kulkea lain mukaan ainoastaan yksi henkilö kerrallaan. Sähköpotkulautayhtiö Voi saattaa sulkea virheellisesti menetelleen kuljettajan käyttöoikeuden ja poliisi voi sakottaa lautaa väärin käyttäneitä.

– Suomen tieliikennelain mukaan sähköpotkulautaa ei saa käyttää kuin yksi henkilö kerrallaan. Jos poliisi havaitsee useampia henkilöitä sähköpotkulaudalla, seurauksena voi olla 40 euron liikennevirhemaksu. Viranomaiset noudattavat nykyään tiukempaa linjaa virhemaksujen antamisen kanssa, Voin yhteiskuntasuhteista vastaava Hannu Oskala sanoo.

Oskalan havaintojen mukaan erityisesti nuoret syyllistyvät ajamaan kaverin kanssa samaa sähköpotkulautaa. Sähköpotkulaudat on suunniteltu vain yhden henkilön käyttöön, ja useampi henkilö laudan päällä lisää onnettomuuden riskiä käyttäjille. Vakavan loukkaantumisen riski lisääntyy, jarrutusmatka pitenee ja laudan vakaus häiriintyy.

– Verkkosivuillamme on käytössä Raportoi Voi -toiminto, jonka kautta kuka tahansa voi ilmoittaa laittomasta tai epäsopivasta käytöksestä sähköpotkulaudallamme. Ilmoitusta tehdessä on hyvä kertoa esimerkiksi kadun nimi, niin osaamme tutkia ilmoitetun tapauksen tarkemmin. Pystymme GPS-tekniikan avulla erittäin hyvin jäljittämään törttöilleen käyttäjän, Oskala toteaa.