Klassikkolänkkäri Kourallinen dollareita tehdään uusiksi – kuka perii Clint Eastwoodin roolin?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien klassikoiden tavoin myös lännentarinoiden kiistattomasta klassikosta, Vain kourallinen dollareita -elokuvasta suunnitellaan uutta versiota. Uuden version taustalla on joukko Hollywoodin ja Italian elokuvateollisuuden tuottajia.

Sergio Leonen ohjaaman alkuperäisen Vain kourallinen dollareita -elokuvan keskiössä oli Clint Eastwoodin näyttelemä vaeltava revolverimies, jonka todellista nimeä ei koskaan paljastettu. Hän usutti elokuvassa kahden keskenään kilpailevan perheen sotimaan toisiaan vastaan hyötyäkseen tilanteesta itse.

Deadline-sivuston mukaan projektin tuottaa Euro Gang Entertainment, jonka perustaja Gianni Nunnari on ollut mukana tuottamassa muun muassa elokuvia Seitsemän, 300 ja Hämärästä aamunkoittoon. Tarkemmista yksityiskohdista, kuten ohjaajasta ja näyttelijöistä, ei toistaiseksi ole tietoa. Monia epäilemättä kiinnostaa, kuka Eastwoodin ikimuistoiseksi tekemän päähenkilön roolissa tullaan näkemään.

Vain kourallinen dollareita ilmestyi Italiassa vuonna 1964, ja siitä tuli myöhemmin kansainvälinen hitti. Elokuva nosti spagettiwesterninä tunnetun lajityypin maailmankartalle.