Prinsessa Martha Louise väittää: ”Natsikenraali kummitteli makuuhuoneessa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Norjan prinsessa väittää, että hänen makuuhuoneessaan kummitteli natsikenraalin haamu. Prinsessa Martha Louise kertoo, että SS-joukkojen kenraali ampui itsensä hänen lapsuuden makuuhuoneeseen ja kyseisen sotapäällikön henki aiheutti vuosien ajan häiriöitä prinsessalle.

Norjan kuningas Haraldin tytär on väittänyt, että häntä on ahdistellut natsien SS-joukkojen kenraalin haamu, joka ampui itsensä hänen makuuhuoneessaan Skaugumin linnassa. Kenraali teki itsemurhan kolmannen valtakunnan romahdettua 8. toukokuuta 1945. Nyt 52-vuotias prinsessa muisteli hyytäviä hetkiä, kun sotilaan haamu tuijotti häntä iltaisin ja aiheutti hänelle kertomansa mukaan fyysistä kipua.

– Kun muutin palatsin huoneeseen, pelkäsin kauheasti pimeää. Siellä oli mies, joka tuijotti minua. Kerroin hänestä kaikille. Joka ilta lastenhoitajani tai vanhempani tarkastivat verhojen taakse ja sanoivat: ”Katso, verhojen takana ei ole ketään. Täällä ei ole ketään”, prinsessa muistelee Modern Royalty -podcastissa.

Vuosikymmeniä myöhemmin hänen isänsä paljasti, että kenraali nimeltään Wilhelm Rediess oli riistänyt henkensä Skaugumissa aikoinaan. Martha Louise kärsi kertomansa mukaan haamun läsnäolosta ja väittää sen myös yrittäneen kuristaa häntä. Nainen on nykyään naimisissa shamaani Dureck Verrettin kanssa, minkä vuoksi prinsessa joutui luopumaan virallisesti kuninkaallisesta roolistaan.