Näitkö unta exästä? Tätä se tarkoittaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ex-kumppani saattaa esiintyä unessa, eikä se ole harvinaista. Useat näkevät entisestä puolisosta unia, vaikka olisivat jo uudessa parisuhteessa onnellisesti. Unenlaatu ja siinä esiintyvät tapahtumat kertovat, mitä unen näkeminen itseasiassa tarkoittaa.

Toisinaan unessa esiin nousevat tunteet kielivät siitä, että ei ole täysin päässyt yli entisestä kumppanista. Tunteet eivät aina ole romanttisia, ne voivat sisältää myös turhautuneisuutta, vihaa, surua tai kateutta. Jos edelliseen parisuhteeseen liittyy trauma, voi exästä unennäkeminen olla ahdistavaa ja jäädä vellomaan mieleen. Mikäli kuollut kumppani on unessa, kertoo se surun käsittelystä alitajunnan asteella. Toki voi uskoa, että edesmennyt puoliso on tullut tervehtimään.

Exä voi ilmestyä uniin myös sen jälkeen, kun hänet on tavannut sattumalta esimerkiksi ruokakaupassa, jolloin alitajunta käsittelee tapahtunutta. Ex-kumppanin ilmestyminen uneen voi myös edustaa elementtiä, mikä ei liity ollenkaan parisuhteeseen. Jos esimerkiksi exäsi aiheuttaa stressiä tai turhautumista unessa, mieti, mikä nykyisessä elämässäsi aiheuttaa samoja tunteita. Toisinaan exän näkeminen unessa saattaa lohduttaa sinua, että ero oli oikea askel. Toisin sanoen exän näkeminen unessa voi kertoa omasta elämästä asioita, joihin voi kiinnittää valveilla ollessa enemmän huomiota.