OnePlus lanseerasi Milanossa uuden OnePlus Nord 4 -puhelimen

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö OnePlus on hetki sitten lanseerannut Milanossa uuden OnePlus Nord 4 -puhelimensa. Stara on paikalla OnePlus Summer Launch Event -tapahtumassa, jossa julkaistaan tänään myös muita OnePlus-uutuustuotteita. Uusi Nord 4 on ainoa metallirakenteinen 5G-puhelin, ja se tulee markkinoille kolmena värivaihtoehtona, joita kutsutaan Nordtones-sävyiksi. Väreistä hopeisessa on 2D-laseretsattu muotoilu.

– OnePlus Nord 4 yhdistää klassisen hienostuneen ja metallisen muotoilun uusimpiin teknologioihin ja kertoo pyrkimyksestämme tarjota käyttäjillemme parasta. Olen niin ylpeä työstä, jonka tiimimme on tehnyt OnePlus Nord 4:n parissa ja odotan innolla intohimoisen OnePlus-yhteisömme palautetta puhelimesta, OnePlussan operatiivinen johtaja Kinder Liu kertoo.

Kuva: OnePlus Nord 4

5G-yhteydet ovat perinteisesti muodostaneet haasteita metallin käyttämiselle, mutta nyt laitteeseen on lisätty antenneja, jotta metallia voidaan käyttää. Samalla laitteeseen on saatu lisää kestävyyttä. OnePlus Nord 4 on 7,99 millimetriä paksu ja rakennettu yhdestä alumiinikappaleesta. Laitteessa on 16-gigatavua keskusmuistia ja 512-gigatavua tallennustilaa. Suuri 5 500 mAh akku tarjoaa pitkän käytön ja 100 W pikalataus täyttää akun tyhjästä täyteen alle puolessa tunnissa. Tekoälyn avulla akun lataussyklien määrä on saatu kasvatettua jopa kaksinkertaiseksi. Tekoälyä seuraa laitteen kuntoa akun lisäksi myös prosessorissa ja molemmissa muisteissa.

Kuva: OnePlus Nord 4

OnePlus Nord 4 kehittyy myös ajan kanssa, sillä laitteeseen tullaan myöhemmin tänä vuonna julkaistavassa päivityksessä lisäämään useita tuottavuutta parantavia tekoälytyökaluja, kuten AI Speak ja AI Summary -työkalut. Writer-ominaisuus voi kirjoittaa pitkän viestin avainsanojen perusteella. AI Recording Summary tallentaa tunnin mittaisen kokouksen ja muuttaa sen lyhyeksi kirjalliseksi yhteenvedoksi muutamassa sekunnissa. Kameroiden puolella tekoäly parantaa kuvia ja myös poistaa kuvista ei-toivottuja kohteita, kuten muita ihmisiä. Tulevista ominaisuuksista esimerkiksi AI Best Face ja AI Clear Face -työkalut lisätään laitteeseen päivityksillä myöhemmin tänä vuonna.

Laitteen pääkamerana toimii 50 megapikselin Sony LYT-600 -kenno optisella kuvanvakaimella. Lisäksi kamerasta löytyy 112 asteen kahdeksan megapikselin ultralaajakuvakenno ja Sonyn 16 megapikselin selfiekamera. OnePlus Nord 4 saa neljä suurta Android-järjestelmäpäivitystä ja kuusi vuotta tietoturvapäivityksiä. OnePlus Nord 4 tulee ennakkomyyntiin heti lanseerauksen jälkeen ja Suomessa se on saatavilla 8.

elokuuta alkaen. Laitteen hinta on 16gt/512Gt-versiona 599 euroa ja 12Gt/256Gt-versiona 499 euroa.