Vantaalaisesta autoliikkeestä anastettiin useita autoja – näin rikos tehtiin

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Vantaalaisesta autoliikkeestä anastettiin yhden viikonlopun aikana useita ajoneuvoja. Poliisi on tutkinut huhtikuussa tapahtunutta rikoskokonaisuutta törkeänä varkautena ja kätkemisrikoksena. Tapauksen esitutkinta on valmistunut.

Vantaalla sijaitsevasta autoliikkeestä anastetut ajoneuvot olivat pääasiassa henkilöautoja. Poliisin mukaan ajoneuvot varastettiin käyttämällä niiden omia avaimia. Epäillyt saivat avaimet haltuunsa tunkeutumalla autoliikkeen tiloihin samassa rakennuksessa toimivan toisen yrityksen tilojen kautta.

– Tutkinta on ollut vaativa, pitkäkestoinen ja edellyttänyt erilaisten pakkokeinojen käyttämistä. Rikostutkijat ovat tehneet uutterasti töitä tämän kokonaisuuden selvittämisessä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Asko Sartanen Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Tapauksessa on useita epäiltyjä, joista osalla on kytköksiä ulkomaille. Sartasen mukaan asia siirretään syyteharkintaan. Itä-Uudenmaan alueella on tapahtunut viime vuosina useampiakin tapauksia, joissa tekijät ovat anastaneet ajoneuvoja autoliikkeiden ja -korjaamoiden pihoista tai sisätiloista melko vaivattomasti haltuun saaduilla avaimilla.

– Joissain tapauksissa anastetut ajoneuvot viedään nopeasti pois Suomesta, mikä aiheuttaa merkittäviä haasteita rikostukinnalle. Aina näitä maasta pois vietyjä ajoneuvoja ei pystytä löytämään, vaan ajoneuvo jää kateisiin, Sartanen kertoo.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.