Netflixin Prince-dokumentti jää ehkä julkaisematta – erimielisyydet voivat olla liikaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin paljastettiin vuonna 2018 tuottavan dokumenttisarjan edesmenneestä muusikkolegenda Princestä. Sarjaa ei kuitenkaan ole toistaiseksi julkaistu. Tuoreen raportin mukaan erimielisyyksiä ovat aiheuttaneet niin dokumenttisarjan totuudenmukaisuus kuin pituuskin.

Princen perikunta ei ole Puck News -sivuston mukaan mielissään dokumentista. Perikunnan kerrotaan pitävän sarjaa epätotuudenmukaisena. Lisäksi dokumenttisarjan pituus on yli yhdeksän tuntia, jonka perikunta kertoo rikkovan alkuperäistä sopimusta kuusituntisesta sarjasta.

New York Post -lehden mukaan Princen perikuntaa on kuvailtu äärimmäisen tarkaksi edesmenneen tähden julkisuuskuvan suhteen. Netflixin kerrotaan olevan varma siitä, että kiistassa voitaisiin saavuttaa kompromissi. Sarjan ohjaaja Ezra Edelman ei kuitenkaan haluaisi julkaista dokumenttisarjasta lyhennettyä versiota.

Dokumenttisarjan ohjaajaksi kiinnitettiin alun perin Oscar-palkittu Ava DuVernay. Hän kuitenkin jätti projektin myöhemmin. Uudeksi ohjaajaksi palkattiin niin ikään Oscar-palkinnon voittaneen O.J.: Made in America -dokumenttielokuvan ohjannut Ezra Edelman.