Kahdessa Ikean varavirtalähteessä tulipalon riski – lopeta käyttö heti

Digi Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Ikea on tiedottanut takaisinvedosta, joka koskee myynnissä olleita varavirtalähteitä. Varmfront-varavirtalähteet on poistettu myynnistä tulipalovaaran vuoksi. Niiden käyttö tulee lopettaa heti.

Takaisinveto koskee 10 400 mAh:n Varmfront-laturia (mallinumero E2038) päiväysleimalla (vuosi, viikko) 2313, 2316, 2318 tai 2319 ja 5 200 mAh:n Varmfront-laturia (mallinumero E2037) päiväysleimalla (vuosi, viikko) 2318, 2319 tai 2322. Ikea kehottaa lopettamaan käytön välittömästi. Asiakkaat voivat olla yhteydessä Ikean asiakaspalveluun saadakseen korvaavan tuotteen tai täyden hyvityksen.

Ikean tiedotteen mukaan tuotteille tehdään perusteelliset riskiarviot ja testit. Tästä huolimatta yhtiön tietoon on tullut, että tietyt Varmfront-varavirtalähteet voivat aiheuttaa paloturvallisuusriskin valmistusvirheen vuoksi. Takaisinveto ei koske Varmfront-varavirtalähteitä, joissa on jokin muu päiväysleima kuin yllä olevissa tuotteissa.

Takaisinvedettävät tuotteet voi palauttaa mihin tahansa Ikea-tavarataloon. Ostotositetta eli kuittia ei vaadita. Ikea on pahoitellut takaisinvedosta aiheutuvaa vaivaa.