Virolainen käveli nuoralla 3,6 kilometriä – hurja suoritus videolle

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Virolainen nuorallakävelijä Jaan Roose yritti rikkoa 10. heinäkuuta maailmanennätystä Italian Messinansalmella. Ennätyksen rikkominen ei loputa onnistunut, mutta suoritus oli silti hämmästyttävä. Hän käveli nuoralla yli 3,5 kilometrin pituisen matkan.

Roose käveli maailman pisintä 3 646 metrin pituista tasapainoliinaa pitkin manner-Italiasta Sisiliaan. Suoritus kesti alle kolme tuntia. Valitettavasti Roose putosi turvaköytensä varaan viimeisten 80 metrin kohdalla, eikä maailmanennätys mennyt näin ollen sääntöjen mukaan rikki.

Vaikka Roose ei saanutkaan nimiinsä virallista maailmanennätystä, käveli hän nuoralla pidemmän matkan kuin viralliset tämänhetkisen ennätyksen haltijat. Elokuussa 2022 joukko nuorallakävelijöitä kulki tasapainoliinalla 2 710 metrin pituisen matkan ranskan Mont Doren vuoristossa.

Jan Roose on kolminkertainen slackline-kävelyn maailmanmestari. Hän on myös ainoa kaksinkertaisen takaperinvoltin tasapainoliinalla tehnyt ihminen. Roosen tuoreesta tempauksesta julkaistiin lukuisia videoita, joista pisin kattaa koko kolmetuntisen suorituksen.