Oulun kaduilla tulvi – pelastuslaitokselta varoitus autoilijoille

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Ouluun iski torstaina ja perjantaina voimakkaita rankkasateita. Vettä on tullut kahtena päivänä niin runsaasti, että kaupunkiin on muodostunut paikallisia tulvia. Vettä on tulvinut myös autoteille.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan esimerkiksi Harjanpäänkadulla oli arviolta jopa 30 senttiä vettä. Myös Perkkiöntiellä olevassa alikulkuväylässä oli runsaasti vettä. Perkkiöntiellä ajanut henkilöauto hyytyi pelastuslaitoksen mukaan veteen, jota oli sen oven alareunaan asti.

Pelastuslaitos kehottaa autoilijoita olemaan valppaana Oulun seudulla. Huomiota kannattaa kiinnittää siihen, mihin autolla ajaa. Vesi voi olla syvempää, kuin miltä se silmämääräisesti näyttää.

– Yleisohjeena kannattaa pitää, että mikäli alikulussa on vettä, ei sinne tule autolla suin päin ajaa. Kun kovalla vauhdilla ajaa 20-senttiseen veteen, nousee vesi moottoritilaan ja auto hyytyy. Vedellä täyttyneen alikulun vedenkorkeutta ei aina voi silmin arvioida. Siellä voi vettä olla syvästikin, kertoo päivystävä palomestari Tapani Lehtelä pelastuslaitoksen tiedotteessa.