Hillastaja juuttui suonsilmään Kolarissa – pelastajilta tärkeä neuvo suomalaisille

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hilloja poimimassa ollut mies joutui torstaina pelottavaan tilanteeseen Kolarissa. Hillastaja juuttui suonsilmään, eikä päässyt pois omin voimin. Hänet saatiin pois pulasta Pelastuslaitoksen toimesta.

Hillastaja jäi kiinni suonsilmään Lompolonpääjärvellä. Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä sekä Kolarista että Äkäslompon ja Ylläsjärven pelastusasemilta. Apuun saatiin myös pelastushelikopteri Aslak Sodankylästä.

Pelastuslaitoksen mukaan marjastaja tavoitettiin pelastushelikopterin avulla. Helikopteri laskettiin leijuntaan ja pelastaja meni kopterista marjastajan luokse. Tämän jälkeen hän siirtyi marjastajan kanssa kuivemmalle mättäälle, josta molemmat otettiin helikopterin kyytiin.

Pelastettu hillastaja toimitettin ensihoitoon. Lapin pelastuslaitos on suositellut marjaan lähteviä asentamaan puhelimeen 112-sovelluksen, joka helpottaa esimerkiksi paikantamista hätätilanteessa. Marjastajia suositellaan myös varaamaan mukaan vettä ja energiapitoista evästä, pukeutumaan värikkäästi sekä ottamaan mukaan lisävaatetta ja ensiapuvälineet.