Tietoliikenteessä maailmanlaajuisia ongelmia – vaikuttaa myös Suomessa

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tietoliikenteessä ilmeni perjantaina maailmanlaajuisia ongelmia. IT-ongelmilla on ollut vaikutuksia muun muassa lukuisten yritysten ja pankkien toimintaan sekä lentoliikenteeseen. Ongelmia selviteltiin perjantaina päivällä.

Finavian mukaan tietotekniset ongelmilla ei ole ollut vaikutusta Finavian lentoasemiin. Finavian verkossa tai järjestelmissä ei ole havaittu häiriöitä. Matkustajia kehotetaan kuitenkin varautumaan muutoksiin lentoaikatauluissa.

– Kuten tiedämme, on lentoliikenne globaalisti linkittynyt ala, jossa yhden lennon myöhästyminen vaikuttaa myös seuraavien lentojen aikatauluihin. Matkustajien onkin tärkeää seurata oman lentoyhtiönsä kanavia ja viestintää tiiviisti. Lentoyhtiöt informoivat asiakkaittaan mahdollisista lentoihin liittyvistä muutoksista, Finavian tiedotteessa kerrotaan.

IT-kaaos on vaikuttanut lukuisten lentoasemien ja lentoyhtiöiden toimintaan. Osa yhtiöistä on BBC:n mukaan keskeyttänyt lentonsa toistaiseksi. Tietoliikennehäiriö on myös vaikuttanut maailmalla esimerkiksi junaliikenteeseen, televisiokanaviin, sairaaloihin ja jopa tavarataloihin.

Tietoliikennehäiriön taustalla ei ole kyberhyökkäys. Sky News -uutissivuston mukaan tietoturvayhtiö Crowdstrike on kertonut ongelmien johtuvan yhtiön tuoreesta ohjelmistopäivityksestä. Ongelma on paikannettu, ja sitä korjataan parhaillaan.