Presidentiksi Kuka Muu Tahansa? Mies yrittää kalastaa ääniä vaihtamalla nimensä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuka tahansa kelpoisuusvaatimukset täyttävä Yhdysvaltain kansalainen voi asettua ehdokkaaksi maan presidentinvaaleissa. Eräs Texasista kotoisin oleva mies päättikin tehdä niin. Hänellä on jokseenkin erikoinen keino saada ääniä.

35-vuotias Dustin Ebey päätti asettua ehdolle marraskuussa järjestettävissä presidentinvaaleissa . Sitä ennen hän kuitenkin vaihtoi nimensä. Ehdokkaan nimi on nykyään Literally Anybody Else, eli Kirjaimellisesti Kuka Muu Tahansa.

Erikoisen uuden nimen taustalla on monien Yhdysvaltain kansalaisten tyytymättömyys nykyisiin ehdokkaisiin. Tulevien presidentinvaalien suurimpia ehdokkaita ovat nykyinen presidentti Joe Biden ja entinen presidentti Donald Trump. Kumpaakin on kritisoitu epäpäteväksi vaihtoehdoksi virkaan omienkin puolueiden kannattajien toimesta.

Matematiikan opettajana työskentelevä armeijan veteraani kertoi ABC 13 -uutissivustolle suhtautuvansa kriittisesti Yhdysvaltain politiikassa hallitsevaan kaksipuoluejärjestelmään. Ebeyn varapresidenttiehdokas on newyorkilainen Neal David Sutz. Kumpikaan heistä ei usko voittavansa, mutta miehet toivovat heidän viestinsä vaikuttavan yleiseen mielipiteeseen.