Yhdysvaltojen valtavat B52-pommikoneet lensivät Suomen ilmatilassa: ”Suomi ei ole enää yksin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Reilu vuosi sitten Natoon liittynyt Suomi on jäsenyyden myötä osa maailman merkittävintä puolustusliittoa. Tästä saatiin konkreettinen esimerkki jälleen tänään, kun yhdysvaltaloiset B52 Stratofortress -pommikoneet lensivät Suomen ilmatilassa kolmen ilmatankkauskoneen kanssa. Lento liittyi koulutustoimintaan liittyen. Puolustusministeri Antti Häkkänen kommentoi asiaa Twitterissä.

– Suomi on tänään toteuttanut yhteistoimintaa Yhdysvaltojen strategisten pommikoneiden kanssa Suomen alueella. Kyse on normaalista Naton jäsenmaan alueella toteutettavasta yhteistoiminnasta sekä yhteisen puolustuksen peruspilarin, pelotteen ja puolustuksen osoittamisesta, puolustusministeri Häkkänen kommentoi.

– Yhdysvallat on Suomelle tärkeä ja läheinen liittolainen, jonka kanssa tehtävä puolustusyhteistyö parantaa Suomen turvallisuutta. On tärkeää, että jäsenyytemme Natossa ja liittolaisuutemme Yhdysvaltojen kanssa näkyvät myös konkreettisena toimintana. Suomi ei ole enää yksin, Häkkänen jatkoi.

Myös Suomen ilmavoimat kommentoi asiaa suomeksi ja englanniksi, ja julkaisi päivitysten yhteydessä myös ilmakuvia tapauksesta.

– Ilmavoimat lensi tänään kahden yhdysvaltalaisen B-52-pommikoneen kanssa Suomessa. Suomen F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät & yhdysvaltalaiset B-52-koneet lensivät yhdessä Lapista Suomenlahdelle, mistä pommikoneet jatkoivat matkaansa Naton Baltian ilmavalvontaosaston saksalaisten Eurofightereiden kanssa, ilmavoimat kirjoitti.