Yöjuoksutapahtuma Night Run Tampereelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereelle saadaan tulevana syksynä oma yöjuoksutapahtuma, kun Night Run järjestetään lauantaina 7. syyskuuta Ratinanniemen tapahtumapuistossa. Tapahtuma haluaa erottua perinteisistä juoksutapahtumista panostamalla viihteellisyyteen ja matalaan osallistumiskynnykseen. Tapahtuman idea sai alkunsa perinteisen Likkojen Lenkin peruuntumisesta.

– Koimme, että Tampereella jäi jäljelle vain perinteisiä juoksutapahtumia, joissa on lopulta korkeahko osallistumiskynnys. Meidän visiossamme toisiaan tsemppaavat liikkujat, upeat asut, musiikilla ja valolla leikkiminen luovat ainutlaatuisen kokemuksen hämärtyvään Tampereen keskustaan. Toivomme luovamme ilmiön mikä innostaa jatkossakin ihmisiä liikkumaan, projektipäällikkö Jarkko Heikura kertoo.

Tapahtumaa järjestetään vapaaehtoisvoimin ja sitä on rakennettu viime vuoden syksystä lähtien.

– Meitä on kymmenen nuorkauppakamarilaista tekemässä tapahtumaa ja tapahtumapäivässä tulee olemaan lisäksi apuna talkoolaisia. Tällä hetkellä näymme somessa ja Tampereen keskustassa erilaisin tempauksin. Puhallettava dinosaurus valikoitui maskotiksi muistaakseni siitä syystä, että se oli kaikista epätodennäköisin juoksuasu mitä keksimme, Heikura kertoo.

Night Run järjestetään Tammerkoskea ympäröivällä 7,5 kilometrin reitillä, jonka ehtii kiertää tapahtumassa myös kävellen. Lähtöalueella ja reitin varrella on musiikkia, valoja ja karokepiste tsemppaamassa juoksijoita. Liput tapahtumaan maksavat 42 euroa 12.8. saakka ja 48 euroa 5.7. saakka.

Nautiskelijat voivat hankkia tapahtumasta ja matkan varrelta syötävää ja juotavaa sekä myös saunoa juoksun jälkeen. Miesten ja naisten sarjan nopeimpien lisäksi myös näyttävin ryhmä ja upein asu palkitaan. Reitin varrella sijaitsee muun muassa karaokepiste, musiikkia ja valoja. Tapahtuman viihteestä vastaavat Mr.Live, Ihku PartyLiner ja Kaiho Hetkenlaulaja.