Orgasmi on kehon ihmeparantaja – ja maailman paras unilääke

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Orgasmilla on lukuisia terveysvaikutuksia, mutta yksi parhaimmista on sen vaikutus unenlaatuun. Ennen nukkumaanmenoa saavutettu orgasmi takaa yleensä maittavat yöunet. Terveystalon työterveyslääkäri Ulla Paakkunainen suosittelee orgasmia kaikkiin vaivoihin.

− Orgasmi voi edistää sydän- ja verisuoniterveyttä sekä hedelmällisyyttä. Se toimii myös kehon omana kivunlievittäjänä ja tehostaa immuunipuolustusta. Miehillä orgasmi voi myös pienentää eturauhassyövän riskiä. Kyseessä on siis varsinainen kehon oma ihmelääke, kun mukaan lasketaan vielä mielenterveyttä ja parisuhteen hyvinvointia lisäävät tekijät, Paakkunainen kommentoi.

Hänen mukaansa sitä tulee kokeilla vähintään unettomuuden hoitoon. Orgasmi on luonnollinen ja terveellinen keino saavuttaa rentoutuneempi olotila. Se vapauttaa aivoista välittäjäaineita ja laskee stressihormonien määrää kehossa.

− Orgasmin aikana tietyt aivojemme alueet aktivoituvat ja toiset kytkeytyvät pois. Aivoissamme vapautuu esimerkiksi mielialaa säätelevää serotoniinia sekä oksitosiinia, joka lievittää ahdistusta. Sen tiedetään myös liittyvän parempaan unen laatuun. Yksi vapautuva välittäjäaine on myös dopamiini, joka liittyy aivojen mielihyväjärjestelmään. Tutkimuksissa on havaittu, että orgasmi vapauttaa verenkiertoon jopa sisäsyntyisiä opioideja.