Kotkan meripäivät alkavat – poliisilta muistutus

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kotkan meripäivät on yleisömäärältään yksi Suomen suurummista festivaaleista. Vuodesta 1962 lähtien järjestetyistä meripäivistä on tullut koko Suomen tuntema tapahtuma, joka on inspiroinut jopa suositun meemikuvan. Tänä vuonna tapahtumaa vietetään 24.-27. heinäkuuta.

Poliisi valvoo tuttuun tapaan turvallisuutta ja järjestystä meripäivien aikana. Tiedotteen mukaan poliisi jalkautuu tapahtuma-alueelle ja illanviettopaikkoihin, kuten puistoihin. Lisäksi poliisi valvoo tie- ja vesiliikennettä ja esimerkiksi kuljettajien ajokuntoa.

– Tapahtuman turvallisuuteen voi vaikuttaa ihan jokainen esimerkiksi siten, että kunnioittaa toisia ja puuttuu näkemiinsä häiriötilanteisiin. Jos joku näyttää voivan huonosti, olevan eksyksissä tai peloissaan, jokainen voi mennä kysymään toiselta, tarvitseeko hän apua, kertoo komisario Kalle Heijari Kaakkois-Suomen poliisilaitoksesta.

Valvonnan kohteena on erityisesti alaikäisten illanvietto. Poliisi valvoo alaikäisten alkoholin ja muiden päihteiden hallussapitoa. Poliisi muistuttaa, että kaikista alle 18-vuotiaan hallusta löydetyistä päihteistä tehdään aina lastensuojeluilmoitus.

– Jos tarvitset apua tai näet jotain huolestuttavaa, tule rohkeasti kertomaan. Me olemme kaupungilla sitä varten, että me autamme ja turvaamme. Kaupungilla liikkuu myös paljon muita turvallisia aikuisia, joilta voit pyytää apua, Heijari kertoo nuorille.

Heijari kehottaa myös huoltajia olemaan tavoitettavissa ilta- ja yöaikaan. Vastata kannattaa myös tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin, sillä soittaja saattaa tavoitella vanhempaa nuoren asioilla.