Video: Floridassa saukko vilvoitteli pakastekaloilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Floridalaisessa eläintarhassa, Palm Beach Zoo & Conservation Societyssa, on otettu viilentäviä keinoja käyttöön. Alueella on ollut kuuma hellejakso, joten jotkut eläintarhan asukkaista kaipavat kipeästi vilvoittelua ja viilennystä.

Osa eläimistä on kotoisin kuumista ja kosteista maista, mutta se ei tarkoita, etteivätkö he nauttisi kylmistä herkuista kuumana Floridan kesäpäivänä. Toisinaan elohopea on noussut peräti 38 celsiusasteeseen. Palm Beach Zoo & Conservation Societyn henkilökunta käyttää erilaisia tekniikoita eläintensä pitämiseen viileänä.

Eläintarhanhoitajat panevat muun muassa suuria jääkasoja mustakarhun aitaukseen. Saukkoja hemmotellaan jääpaloilla ja pakastekaloilla leikkimistä ja syömistä varten. Tiikerit saavat jäälohkareiksi jäädytettyjä lehmän luita sekä jäädytettyä vuohenmaitoa. Intian valtameren saarilta kotoisin olevat jättiläiskilpikonnat nauttivat viileistä suihkuista.

– Vaikka kaikki eläimemme ovat tottuneet Etelä-Floridan säähän, ne etsivät tapoja vilvoitella kuumina päivinä, aivan kuten mekin, sanoi eläintarhan kuraattori Mike Terrell.