Suomalaiseen karttasovellukseen mustikkakartta – paljastaa parhaat marjapaikat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Karttaselain-maastokarttasovellus auttaa jatkossa mustikanpoimijoita. Karttaselaimeen on lisätty uusi, ilmainen Mustikkakartta-karttataso. Se paljastaa maastosta mustikan tyypilliset kasvupaikat.

Mustikkakartalla mustikan kasvupaikat esitetään kartalla sinisillä neliöillä. Mustikkakartta perustuu kasvupaikkojen tutkimustietoon ja metsävaratietoihin. Kasvupaikkoja laskeva malli perustuu useisiin tietolähteisiin, kuten Luonnonvarakeskuksen, Metsäkeskuksen ja Maanmittauslaitoksen tietoihin.

– Ilmaista Karttaselain-sovellusta käyttävät sadat tuhannet luonnossa liikkujat ja marjastajat vuosittain ja olemme jakaneet aiempina vuosina vinkkejä hyvien mustikkapaikkojen löytämiseen maastokartan avulla. Nyt marjapaikan löytäminen helpottuu entisestään, kertoo tiedotteessa Karttaselainta kehittävän AccelBit Oy:n toimitusjohtaja Jukka Hietanen.

Karttaselain löytyy ilmaiseksi sovelluskaupoista, ja sitä voi käyttää myös selaimella. Sovelluksessa on mahdollista tallentaa omat marjapaikat tulevia vuosia varten. Tulevaisuudessa sovellukseen on tulossa karttoja myös muille luonnon antimien kasvupaikoille.