Helsinki päätti: Naiset voivat ottaa aurinkoa yläosattomissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on ollut jo vuosikymmenten ajan jokakesäisenä puheenaiheena naisten esiintyminen uimarannoilla rinnat paljaana. Tämä auringon ottaminen niin sanottu yläosattomissa on häirinnyt joitain ihmisiä, ja samaan aikaan toiset ovat vaatineet naisille oikeutta olla ilman paitaa kuten miehetkin. Nyt asiassa on otettu tärkeä askel.

Nyt on nimittäin Kuntalehden mukaan selvinnyt, että Helsingin kaupunki on jo vuosi sitten päättänyt, että naiset saavat olla uimarannoilla rinnat paljaana niin halutessaan. Päätöksen takana on yhdenvertaisuus, sillä miesten tavoin myös naisille haluttiin varmistaa oikeus riisua ylävartalonsa paljaaksi rannoilla.

Aika näyttää otetaanko Helsingistä mallia muualla Suomessa, mutta ainakaan toistaiseksi ihan kaikkialla naisten ei kannata jättää biksujen yläosaa pukematta. Monin paikoin sellainen voi nimittäin johtaa jopa poliisitehtäviin, koska usein joku tai jotkut eivät välttämättä innostu nähdessään yläosattomia naisia rannoilla. Etelän lomakohteissa yläosaton auringonpalvonta on ollut tavallista jo vuosikymmenten ajan.