Huippuharvinainen kullanvärinen Nintendo-pelikasetti huutokaupataan

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi kaikkien aikojen harvinaisimmista 8-bittisen Nintendon pelikaseteista on myynnissä. Goldin-huutokauppakamari asetti myyntiin kullanvärisen Nintendo Gold World Championships -pelikasetin, jota on valmistettu vain 26 kappaletta.

Vuonna 1990 järjestetyssä Nintendo World Championships -tapahtumassa pelaajat ottivat mittaa Super Mario Bros., Tetris ja Rad Racer -pelien parissa. Pelit sisältäviä erikoisvalmisteisia moduuleita eli pelokasetteja valmistettiin kiertävää tapahtumaa varten satoja kappaleita. Moduuleista 26 oli kullanvärisiä, ja ne lahjoitettiin samana vuonna Nintendo Power -lehden Player’s Poll Contest -kilpailun voittajille.

Goldkinin mukaan nyt huutokaupattavan pelikasetin voitti Wyomingin osavaltiosta kotoisin oleva Patrick King. Pelikasetin kunto on vain 4.0 CGC-asteikolla, jossa 10 tarkoittaa uudenveroista. Lähtöhinta oli tästä huolimatta 10 000 dollaria.

Nintendo Gold World Championships -pelikasetit ovat erittäin harvinaisia. Noin kymmenen vuotta sitten sellainen myytiin eBayssa 100 088 dollarilla, elin noin 92 000 eurolla. Nyt myyntiin asetetun pelikasetista tarjottu korkein huuto on tätä kirjoittaessa 160 000 dollaria, eli yli 147 000 euroa.