Turisti hukkasi sandaalinsa Kuolemanlaaksossa – karmivat seuraukset

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kuuma hiekka voi aiheuttaa paljaalle iholle jopa palovammoja. Tämän joutui huomaamaan 42-vuotias belgialainen turisti, jonka paljaat jalat kärsivät pahasti Yhdysvaltojen kuivimmalla ja kuumimmalla alueella retkeillessä.

Kuolemanlaaksossa vierailleella turistilla oli vielä retkensä alussa jalassa sandaalit. Mies kuitenkin joko hukkasi tai rikkoi ne matkan aikana. Turisti jatkoi kulkuaan paljain jaloin ja kärsi kolmannen asteen palovammoista.

ABC News -uutissivuston mukaan miehen perhe hälytti paikalle apua. Palovammoista kärsinyt mies kuljetettiin kansallispuiston parkkipaikalle perheenjäsenten ja muiden vierailijoiden toimesta. Tämän jälkeen hänet kiidätettiin sairaalaan.

Ilman lämpötila oli tapahtumahetkellä noin 50 astetta. Viranomaisten mukaan hiekan lämpötila oli kuitenkin todennäköisesti vielä kuumempi. Lievät jalkoihin kohdistuvat palovammat voivat olla jopa melko yleisiä kesäisin esimerkiksi kuumilla uimarannoilla, mutta hiekasta aiheutuneet kolmannen asteen palovammat ovat harvinaisempia.