Nämä suomalaisurheilijat kantavat lippua illan olympialaisten avajaisissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pariisin kesäolympialaisten avajaiset järjestetään tänään illalla. Avajaiskulkue matkaa jokiveneillä Seineä pitkin, joten soihtua ei kanneta perinteisin menoin maanteitä pitkin. Jokaiselle maalle on nimetty avajaisiin kaksi lipunkantajaa.

Suomen lippua kantavat MM- ja EM-mitalistit, haulikkoampuja Eetu Kallioinen ja purjehtija Sinem Kurtbay. Vuoden 2023 MM-hopeamitalisti ja Tokion olympialaisissa neljänneksi sijoittunut Eetu Kallioinen osallistuu Pariisissa toisiin olympialaisiinsa.

– Todella kunniakas tehtävä, varsinkin kun katsoo, millaisia huippu-urheilijoita on aiemmin ollut Suomen lipunkantajina. Hienoa päästä osaksi sitä jatkumoa, kiitollisena ja mielelläni otan tehtävän vastaan, Kallioinen sanoo.

– Tämä on tietenkin minulle valtava kunnia. Olen seurannut pienestä pitäen olympialaisten avajaisia ihaillen urheilijoita ja erityisesti lipunkantajia. On uskomatonta ajatella, että kannan Suomen lippua perjantaina. Jännitän sitä melkein enemmän kuin omia kisojani, sillä purjehtiessani tiedän, mitä odottaa, vuoden 2022 Nacra 17-luokan MM- ja EM-mitalisti Sinem Kurtbay jatkaa.