Suomalainen uutuusreality: Someäidit esittelee viiden vaikuttajaäidin elämää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Somettaminen vaikuttajamielessä on yleistä ja suosittua. Usein ilmiössä muodostuu ongelmaksi se, että tilinkäyttäjät ovat toistensa kopioita ja julkaisevat samantyylistä sisältöä. Lisäksi sosiaalisessa mediassa usein silotellaan todellisuutta. Harva esittelee esimerkiksi lapsiperheen pyykkivuorta seuraajia kalastellessaan.

– Someäidit-ohjelma on avoin läpileikkaus siitä, millaista on olla somevaikuttaja ja äiti. Luvassa on rosoja, ristiriitoja, rakkautta ja rehellisyyttä ilman filttereitä – hetkiä, joita et ole nähnyt Instagramissa ja tarinoita, joita et ole voinut lukea edes Jodelista, MTV Katsomon uudesta sarjasta luvataan.

Sarjassa seurattavat vaikuttajat ovat Vivian Nick, Emilia Huttunen, Miisa Nuorgam, Ella Rosti ja Suski Silvander-Rosti. Moni toivoisi, että sosiaalisen median luoma mielikuvitusmaailma toistuisi myös realistisesti käyttäjien tileillä maailmanlaajuisesti. Yhä useampi on lopettanut sosiaalisen median käytön huomattuaan, että epärealistiset odotukset ovat vaikuttaneet heidän hyvinvointiinsa. Tosielämässä on edelleen enemmän nähtävää, minkä tämäkin reality todennäköisesti tulee osoittamaan.