Hiusten hoitaminen osaksi iltarutiineja? Näillä vinkeillä onnistut

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kasvojen ja hampaiden pesu ennen nukkumaanmenoa on lähes kaikille itsestäänselvää. Hiusten hoitaminen ennen nukkumaanmenoa ei kuitenkaan ole niin yleisesti hehkutettu iltarutiini. Sitä kuitenkin kannattaa kokeilla, jos taipumuksena on herätä aamuisin itsepäisten suortuvien kera.

Poista illalla kaikki päänahan lähellä olevat pompulat, hiuspidennykset tai klipsit, jotka voivat vahingoittaa hiuksiasi yön aikana. Suosi silkistä valmistettuja tyynyliinoja, sillä se hellii materiaalina päätä paremmin kuin puuvillatyynyliina. Mieti nyt, vietät kuitenkin 7-8 tuntia vuorokaudesta pää tyynyliinaa vasten.

Älä myöskään mene nukkumaan märillä hiuksilla. Paras tapa on käydä suihkussa muutamaa tuntia ennen nukkumaanmenoa ja antaa ilman kuivattaa hiukset ennen yötä. Jos kuitenkin joudut turvautumaan hiustenkuivaajaan, käytä kylmää ilmavirtaa. Voit myös pestä hiukset vasta aamulla.

Harjaaminen ja palmikointi pitää hiukset yön aikana suojassa. Jos tekee letin hieman kosteisiin hiuksiin, on aamulla todennäköisesti pienet laineet suortuvissa. Nutturaa ei kuitenkaan suositella yön ajaksi. Suosi pehmeitä hiuslenkkejä, kuten satiinidonitseja kumilankojen sijaan. Lisää hoitavaa öljyä ennen löysää lettiä, niin hiukset saavat imeä yön aikana tarvittavia ravinteita ja kiiltoa.