Jymy-yllätys: Robert Downey Jr. palaa Marvel-elokuviin – näyttelee suosikkipahista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Robert Downey Jr. näytteli supersankari Iron Mania useissa Marvel Studiosin elokuvissa vuoteen 2019 saakka. Nyt Oscar-palkitun tähden on paljastettu tekevän jo paluun Marvel-elokuvauniversumiin. Tällä kertaa hän näyttelee sarjakuvista tuttua suosikkipahista.

Robert Downey Jr. on kiinnitetty Doctor Doomin rooliin tulevissa Avengers: Doomsday ja Avengers: Secret Wars -elokuviin. Yllätyspaljastus tehtiin Marvel Studiosin paneelissa San Diegon Comic Con -tapahtumassa. Doctor Doomiksi pukeutunut henkilö riisui lavalla maskinsa ja paljasti olevansa Downey yleisön puhjetessa aplodeihin.

Doctor Doom eli Tohtori Doom on sarjakuvissa metallisen maskin taakse kasvonsa peittävä maagikko, keksijä ja Latveria-mimisen maan yksinhallitsija. Hahmo on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista sarjakuvapahiksista. Doomia ovat näytelleet valkokankaalla aikaisemmin Julian McMahon ja Toby Kebbell.

Robert Downey Jr. voitti aikaisemmin tänä vuonna parhaan sivuosan Oscarin näyteltyään Lewis Straussia Oppenheimer-elokuvassa. Vuosina 2026 ja 2027 ensi-iltansa saavat Avengers: Doomsday ja Avengers: Secret Wars -elokuvat ohjaavat Anthony ja Joe Russo. He ohjasivat myös kaksi viimeisintä Avengers-elokuvaa.