James Bond George Lazenby vetäytyy eläkkeelle: ”Vanheneminen ei ole hauskaa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialainen George Lazenby muistetaan erityisesti James Bondin roolista elokuvassa Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa. Nyt 84-vuotias näyttelijä on vetäytynyt viettämään eläkepäiviä. Hän kertoi päätöksestään X-viestipalvelussa.

– Tämä ei ole ollut helppo päätös, mutta on aika ilmoittaa eläkkeelle jäämisestäni. En tule tästä päivästä lähtien jatkamaan näyttelemistä, esiintymään julkisuudessa, antamaan haastatteluja tai jakamaan nimikirjoituksia, Lazenby kirjoitti.

– Matka on ollut hauska, mutta vanheneminen ei ole hauskaa, Lazenby jatkoi.

Lazenbyn ura James Bondina jäi lyhyeksi. Hän näytteli mestariagenttia Sean Conneryn jättäydyttyä pois roolista, mutta jätti roolin vain yhden elokuvan jälkeen. Connery palasi Bondiksi jälleen seuraavassa Bond-elokuvassa Timantit ovat ikuisia.

Lazenby näytteli myöhemmin elokuvissa, kuten Ammattisotilas, Hei me nauretaan ja Ikuinen Emmanuelle sekä tv-sarjoissa Ritariässä ja Baywatch. Vaikka tähden 007-ura jäi lyhyeksi, nähtiin hänet samantyylisissä rooleissa muun muassa Bond-elokuvia parodioineissa elokuvissa ja tv-ohjelmissa.