Selibaattilupauksen tehnyt pastori kärähti Grindristä – väittää huijaukseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Wisconsinissa työskennellyt katolinen pappi menetti työnsä Grindr-sovelluksen käytön vuoksi. Nyt entinen uskon mies on haastanut deittisovelluksen oikeuteen väittäen, että miehen tiedot myytiin hänen tietämättään tai ilman suostumusta.

Jeffrey Burrill väittää Grindr-sovellusen myyneen hänen tietojaan. Hänen tietojensa paljastaminen aiheutti miehen mukaan merkittävää vahinkoa hänen maineelleen. Washington Postin mukaan mies oli antanut selibaattiluvan katolisen kirkon pappina toimiessaan ja yleisesti on myös tiedossa hänen uskontokuntansa kansa homoseksuaalisuutta vastaan. Burrill joutui eroamaan työstään sen jälkeen, kun kristillinen uutissivusto The Pillar julkaisi hänestä skandaalijutun.

Jutussa Burrillin paljastettiin käyneen homobaareissa ja käyttäneen deittailusovellusta. Entinen pappi väitti kanteessaan, että The Pillar sai tiedot katoliselta maallikoilta ja kristityltä voittoa tavoittelemattomalta järjestöltä, jotka ostivat tietoja treffisovelluksilta. Tietojen avulla yritettiin jäljittää kirkon johtajia, jotka käyttivät sovelluksia vastoin lupauksiaan. Burrill vaatii Grindriltä viiden miljoonan dollarin vahingonkorvauksia oikeusteitse. Sovellus on vastustanut väitteitä tietojen myymisestä, Washington Post uutisoi.