Elokuu alkoi epävakaassa säässä – nyt saatiin hyviä uutisia jatkosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää jatkuu heinä-elokuun vaihteessa vaihtelevana. Heinäkuun 29. päivä alkanut viikko on keskilämpötiloiltaan tavanomainen. Sadekuuroja on ennusteen mukaan luvassa päivittäin jossain päin maata, mutta aurinkoakin on luvassa jo ensi viikolla.

– Päivälämpötilat ovat suuressa osassa maata 20 asteen tuntumassa tai hieman yli. Alkuviikolla sekä ensi viikonloppuna aurinkoisilla alueilla saatetaan päästä hellelukemiin. Maan pohjoisosassa lämpötila jää kuitenkin tiistain ja torstain välillä 15 asteen vaiheille, kertoo meteorologi Kristian Roine Forecan ennusteessa.

Kuukausiennusteen perusteella 5. elokuuta alkavan viikon keskilämpötilat ovat enimmäkseen 1-3 astetta ajankohdan keskimääräisiä lukemia lämpimämpiä. Pohjoisessa Lapissa voi olla jopa yli 3 astetta keskimääräistä lämpimämpää. Sateita tulee normaalia vähemmän.

– Sää muuttuu ennusteen mukaan meillä selvästi tavanomaista lämpimämmäksi ja kuivemmaksi, korkeapainejakson syntyminen on siis mahdollista, Roine kertoo.

Kuukausiennusteen mukaan 12. elokuuta alkavalla viikolla keskilämpötilat ovat jälleen lähellä tavanomaisia, mahdollisesti hieman lämpimämpiä. Sateita olisi tulossa tavanomaisia määriä tai tavanomaista enemmän.