Lokki varastanut kaupasta 30 sipsipussia – kuvattiin nyt videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Steven Seagull -lempinimen saanut lokki on saanut porttikiellon lähikauppaan Englannin Dorsetissa. Syynä ovat myymälävarkaudet, joihin lintu on syyllistynyt toistuvasti. Kohteeksi valikoituvat tyypillisesti perunalastut.

Viraalina levinneellä videolla Steven nähdään itse teossa. Lintu hiippailee Wyke Regisissä sijaitsevaan Lyndale Central -kauppaan, nappaa sipsipussin nokkaansa ja kipittää nopeasti pois. Parkkipaikalle saavuttuaan lokki rikkoo pussin nokallaan ja alkaa herkuttelemaan.

Lyndale Centralin kauppias Stuart Harmer kertoi BBC:lle lokki-Stevenin varastaneen jopa 30 sipsipussia pelkästään viimeisten kahden kuukauden aikana. Lintu on erityisen mieltynyt BBQ Beef -perunalastuihin. Kauppaan on jouduttu laittamaan kylttejä, joissa asiakkaita pyydetään sulkemaan ovi lokin vuoksi.

Oven sulkeminenkaan ei aina auta, sillä lokki on usein koputtamassa ovea nokallaan ja kärkkymässä sisään. Henkilökunta on myös yrittänyt lopettaa linnun myymälävarkaudet laittamalla esille tulisia perunalastuja. Steven kuitenkin sivuutti ne ja löysi hyllystä suosikkimakunsa.