Turkulaisesta tunnelista irtoaa lohkareita – valtatien kaistoja suljettiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Turussa TYKS:n Majakkasairaalan alta kulkeva Helsinginkadun tunneli on vaurioitunut ja siitä on irronnut lohkareita. Katu on suljettu osittain ja nyt sulkua on laajennettu. Hämeentien suuntaan kulkevasta tunneliosuudesta on suljettu toistaiseksi kaksi oikeanpuoleista kaistaa.

– Jatkokatselmuksissa on ilmennyt seikkoja, jonka vuoksi totesimme sulun jatkamisen ja laajentamisen tarpeelliseksi. Sulkua laajennetaan, jotta Turun kaupunki pystyy kadun ylläpitäjänä takaamaan kadun turvallisen käytön, kertoo Infran hankesuunnittelupäällikkö Mika Laine Turun kaupungilta.

Turun keskustan suuntaan on poikkeava nopeusrajoitus 40 km/h. Kulku tunnelista Helsingin suuntaan jatkuu normaalisti. Vaurioita tutkitaan parhaillaan ja arviot katusulkujen pituudesta saadaan asiantuntijoiden mukaan todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Tunnelin yläpuolella sijaitseva Majakkasairaala kohtasi rakennusvaiheessa epäonnea. Sairaalaan rakennustyöt viivästyivät noin vuodella epäonnistuneen betonivalun vuoksi. Sairaalassa sijaitsevat muun muassa lasten ja nuorten sairauksien hoito.