Asiantuntija paljasti suurimmat syyt intohimon hiipumiseen parisuhteessa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Eroottinen, romanttinen ja intohimoinen parisuhde voi muuttua vuosien saatoksi liitoksi, mikä tuntuu enemmän kahden kämppäkaveruksen sopimukselta hoitaa perhettä ja taloutta. Yhteiselosta tulee rutiinia ja emotionaalinen läheisyys muuttuu vähitellen kohteliaaksi välinpitämättömyydeksi.

Yksi parisuhteen yleisimmistä ongelmista on, että kumppanukset eivät tunne itseään rakastetuiksi, kunnioitetuiksi ja vaalituiksi. Ilman fyysistä ja henkistä läheisyyttä, heidän suhteensa tuntuu merkityksettömältä. Arjen stressiä on vaikea sietää, vanhemmuudesta tulee vaikeampaa ja uskollisena pysyminen on yhä suurempi haaste.

Jotkut käyttävät paljon aikaa ja energiaa kaikkeen muuhun elämässään kuin heidän parisuhteeseensa. Liittoa pidetään itsestäänselvyytenä. Toinen yleisin syy on vihan tunteiden huono hallinta. Viha tappaa rakkauden ja intohimon. Yhteisen onnen palauttaminen on kuitenkin mahdollista. Helpointa olisi kuitenkin hoitaa ja vaalia suhdetta jo silloin, kun se voi hyvin. Rakkaus on kuin huolenpitoa vaativa orkidea – ilman säännöllistä kastelua se kuolee.