Robert Downey Jr. kuittaa massiivisen palkkion Marvel-paluustaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Robert Downey Jr. palaa näyttelemään Marvel Studiosin elokuviin. Aikaisemmin Iron Mania näytellyt tähti nähdään superpahis Doctor Doomin roolissa tulevissa Avengers: Doomsday ja Avengers: Secret Wars -elokuvissa.

Downey tulee kuittaamaan Marvel-paluustaan massiivisen summan rahaa. Tarkkaa summaa ei ole tuotu julki. Variety-lehden mukaan Downeyn palkkio on kuitenkin vielä huomattavasti suurempi, kuin elokuvien ohjaajiksi kiinnitettyjen Joe ja Anthony Russon 80 miljoonan dollarin palkkio.

Russo-veljesten sopimus ei takaa heille prosenttiosuutta elokuvien lipputuloista. Sopimuksessa on kuitenkin kohta, joka takaa heille bonuksen lipputulojen ohittaessa 750 miljoonan ja miljardin dollarin rajapyykit. Downeyn sopimukseen puolestaan kuuluu muun muassa oma yksityiskone, tehostetut turvallisuuspalvelut ja oma asuntovaunuista koostuvan leiri kuvauspaikoilla.

Downey on jo valmiiksi Marvel-elokuvauniversumin tuotannoissa suurimman palkkapussin saanut tähti. Hän tienasi Iron Mania näytellessään yhteensä noin 500-600 miljoonaa dollaria.