Aerosmith lopettaa keikkailun – perui kiertueensa viimeiset keikat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yli 50 vuotta uraa tehnyt yhdysvaltalainen rockyhtye Aerosmith vetäytyy esiintymislavoilta. Yhtye lopettaa live-esiintymiset laulaja Steven Tylerin äänihuulen vaurioitumisen vuoksi. Ongelmaa ei ole onnistuttu korjaamaan.

– Stevenin ääni on kuin ainutlaatuinen soitin. Hän on yrittänyt saada sitä palautumaan normaaliksi kuukausien ajan. Se on osoittautunut haastavaksi, vaikka hänen apunaan ovat olleet parhaat lääkärit. Valitettavasti on selvää, ettei Stevenin äänihuulivaurio parane täysin kokonaan, Aerosmithin tiedotteessa kerrotaan.

Aerosmith kertoi joutuneensa tekemään vaikean mutta välttämättömän päätöksen lopettaa live-esiintymiset kokonaan. Yhtye joutui viime vuonna keskeyttämään Peace Out -jäähyväiskiertueensa laulajan ääniongelmien vuoksi. Kiertueen oli määrä jatkua helmikuussa 2025, mutta nyt jäljelle jääneet konsertit on peruttu kokonaan.

Aerosmith tunnetaan hiteistään, kuten Walk This Way, Sweet Emotion, Crazy ja I Don’t Wanna Miss a Thing. Yhtye perustettiin Yhdysvalloissa Massachusettsin osavaltiossa vuonna 1970. Maailmanlaajuisesti yli 150 miljoonaa levyä myynyt Aerosmith on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä hard rock -yhtyeistä.