Koulut alkavat – poliisi valvoo liikennettä tehostetusti

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Opetus jatkuu Suomen peruskouluissa 7. tai 8. elokuuta. Koulujen alkamisen seurauksena teillä on liikkeellä runsaasti lapsia ja nuoria. Poliisi on tiedottanut valvovansa liikennettä koulujen lähettyvillä.

Valvonnan pääpaino on tulevina viikkoina nopeuksissa ja suojatiesääntöjen noudattamisessa. Nopeuksia valvotaan koulujen läheisyydessä ja muissa riskipaikoissa. Valtakunnallista valvontaa on luvassa elokuun toisella ja kolmannella viikolla.

– Poliisin näkyvä valvonta rauhoittaa tutkitusti liikennettä ja lisää koulumatkalla olevien koululaisten turvallisuutta ja myös turvallisuuden tunnetta, kertoo tiedotteessa poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Valvonta kohdistuu myös pyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajiin, liikennevalojen noudattamiseen, turvalaitteiden käyttöön ja tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä. Lisäksi poliisi kiinnittää huomiota ajoneuvojen turvallisuuteen, pysäyttämiseen ja pysäköintiin koulujen läheisyydessä.

– Tieliikennelaki edellyttää erityisen varovaisuuden noudattamista lapsia lähestyttäessä. Se tarkoittaa käytännössä riittävän alhaisen nopeuden käyttämistä ja varautumista yllättävään, jopa sääntöjen vastaiseen käyttäytymiseen. Tämä korostuu nyt, kun kaikkein pienimmät ja liikenteeseen tottumattomat koululaiset alkavat jälleen kulkea koulumatkoja, Kallio muistuttaa.