Yli tuhat vapaaehtoista turvaa lasten koulumatkoja

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suuri osa koululaisista palaa pulpettien ääreen elokuun toisella viikolla. Liikennettä valvoo oppilaitosten läheisyydessä poliisin lisäksi myös suuri määrä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Koulutien turvaajat -kampanjan vapaaehtoisia.

Kouluteitä turvaa yli 1 000 vapaaehtoista noin 200 koululla eri puolilla Suomea. Vapaaehtoiset päivystävät suojateillä koulujen läheisyydessä. He muistuttavat autoilijoita ja muita teillä liikkujia hiljentämään vauhtiaan tuhansia lasten ilmestyessä liikenteeseen kesälomilta.

Kouluteitä on turvattu vapaaehtoisvoimin aikaisemmin pääkaupunkiseudulla ja yksittäisillä paikkakunnilla. Tänä vuonna Mannerheimin Lastensuojeluliitto kampanjoi turvallisemman koulutien puolesta ympäri Suomen. Liikenneturvan mukaan jopa puolet alakouluikäisten loukkaantumisista tapahtuu suojatietä ylittäessä.

– Ekaluokkalaiset vasta opettelevat liikennekäyttäytymistä ja heidän havaitsemisensa voi olla haastavaa ja käytös toisinaan arvaamatonta. Vapaaehtoisten tehtävä ei ole ohjata liikennettä, vaan toimia huomion herättäjinä, kertoo MLL:n viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen tiedotteessa.