Fanit innostuivat: Saako suosikkipeli Half-Life odotettua jatkoa?

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valve Corporationin kehittämä Half-Life ja sen jatko-osa kuuluvat kaikkien aikojen arvostetuimpiin peleihin. Fanit ovat odottaneet vuosien ajan jatkoa pelisarjalle, mutta toistaiseksi odotus on ollut turhaa. Nyt huhumylly mahdollisen kolmannen osan ympärillä on lähtenyt uudelleen liikkeelle.

Ääninäyttelijä Natasha Chandelin verkkosivuilla nähtiin maininta Valven kehitteillä olevasta pelistä, jonka koodinimi on Project White Sands. White Sands on alue Yhdysvaltojen New Mexicossa, johon alkuperäinen Half-Life sijoittui. Maininnat projektista on Eurogamer-sivuston mukaan sittemmin poistettu näyttelijän sivuilta.

Valven datan louhimiseen erikostunut Tyler McVicker puolestaan huomasi yhtiön Source 2 -pelimoottorin koodissa kiinnostavia yksityiskohtia. Koodissa oli viittauksia HLX-nimiseen projektiin, Half-Life-peleistä tuttuun Xen-ulottuvuuteen ja peleissä käytettyyn HEV-suojapukuun.

Half-Lifen tarina jäi kesken vuonna Half-Life 2 -pelin vuonna 2007 julkaistun Episode 2 -lisäosan jälkeen. Vuonna 2020 Valve julkaisi Half-Lifen maailmaan sijoittuvan Half-Life: Alyx -virtuaalipelin. Virallista kolmatta Half-Lifeä on kuitenkin jouduttu toistaiseksi odottamaan.