Lomalla ilman alkoholia? Hyvinvointia ja hyvää mieltä ilman krapulaa

Lifestyle Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lomalla tai juhlissa rentoutuminen voi tarkoittaa monien kohdalla muutaman drinkin tai viinilasin nauttimista illallisella. Vaikka alkoholilla voikin olla hetkellisesti rentouttava vaikutus, se ei ole välttämätöntä hyvän lomakokemuksen saavuttamiseksi.

Alkoholittomasta lomasta on Poosh-sivuston mukaan ihmisille monia hyötyjä. Alkoholin välttäminen voi parantaa unenlaatua, kirkastaa ihoa, tasapainottaa hormonitoimintaa ja edistää suoliston terveyttä. Lisäksi alkoholi voi pahentaa aikaerorasituksen vaikutuksia, mikä tekee matkasta vähemmän nautittavan. Ilman alkoholia palaaminen arkeen on myös helpompaa.

Alkoholi voi tappaa suolistossa hyödyllisiä bakteereja, jotka tuottavat serotoniinia eli hyvän olon hormonia. Lomalla on tärkeää olla läsnä ja nauttia kaikesta täysin siemauksin, mihin alkoholiton lähestymistapa auttaa erinomaisesti.

Alkoholijuomien nauttiminen voi tehdä illasta kalliin, koska drinkit ja viinilasilliset kasvattavat nopeasti ravintolalaskun summaa. Kun pidättäytyy alkoholista voi rahaa jäädä muuhun kivaan, kuten elämyksiin, hierontaan tai matkamuistojen ostamiseen.

Loman viettäminen ilman alkoholia voi olla myös inspiroivaa ja virkistävää. Yöunet tarjoavat oikeasti lepoa ja palautumista, minkä ansiosta päivistä on saanut uudessa lomapaikassa enemmän irti. Sen sijaan, että palaisi kotiin väsyneenä ja turvonneena, voikin tuntea olonsa energiseksi ja levänneeksi.