Janna julkaisee uuden albumin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Janna julkaisee 30. elokuuta uuden Ihminen-albuminsa. Kokonaisuus pitää sisällään pop-melodioita, suoran rehellisiä lyriikoita, yllättäviä vierailijoita ja ennen kaikkea Jannna tulkintaa, jossa yhdistyvät artistille tyylinomaisesti herkkyys ja vahvuus. Albumilta löytyvät muun muassa hitit Maailma meidän jälkeen ja Onnistu elämään. Levyn vastaavana tuottajana toimi Jannan lisäksi Jukka Immonen.

Albumia juhlitaan 5. syyskuuta Helsingin Tavastialla julkaisukeikalla. Sitä ennen artisti nähdään vielä loppukesän festivaaleilla. Tummaa poppia ja soulia musiikissaan yhdistävä Janna puhuttelee laajaa yleisöä ja hänen kappaleensa tarjoavat runsaasti samaistumispintaa eri elämänvaiheissa oleville kuulijoille.

Jannan musiikillinen lahjakkuus tuli esille jo lapsena. Pianonsoiton artisti aloitti kuusivuotiaana ja ensimmäisen kappaleensa hän sävelsi kahdeksanvuotiaana. Siitä lähtien musiikki on ollut läsnä Jannan elämässä laulamisen, pianonsoiton, säveltämisen, sanoittamisen ja sovittamisen muodossa. Uransa alussa hän julkaisi kaksi englanninkielistä albumia, mutta varsinaisen läpimurtonsa hän teki vuonna 2014 julkaisemallaan Sä et ole hullu -singlellä, joka myi platinaa ja nosti hänet Suomen suosituimpien artistien joukkoon.

Samana vuonna julkaistu Janna-albumi nousi Suomen virallisen listan ykköseksi ja sen singlelohkaisut menestyivät hyvin radiolistalla. Albumi toi artistille viisi Emma-ehdokkuutta. Vuonna 2018 julkaistu Spektri-albumi on myynyt platinaa ja siltä lohkaistut singlet ovat streamanneet kultaa tai platinaa. Emma-ehdokkuuksia Jannalle on kertynyt yhdeksän ja hänet on palkittu vuonna 2015 vuoden tulokkaana Iskelmägaalassa.