Star Wars -tähti Daisy Ridley sairastaa autoimmuunitautia – tästä on kyse

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittinäyttelijä Daisy Ridley tunnetaan parhaiten Reyn roolista Star Warsin jatko-osatrilogiassa. Nyt näyttelijä on paljastanut sairastavansa Basedowin tautina tunnettua autoimmuunisairautta. Hän sai diagnoosin viime syyskuussa.

Ridley kertoi Women’s Health -lehden haastattelussa oireiden ilmenneen väsymyksenä ja kuumina aaltoina. Tähti epäili ensin niiden johtuneen stressaavan roolin näyttelemisestä Magpie-elokuvassa. Lääkäri kuitenkin kertoi oireiden, joihin kuului myös painonlaskua, käsien vapinaa ja sydämentykytyksiä, viittaavan autoimmuunisairauteen.

Kilpirauhasen liikatoimintaa aiheuttava Basedowin tauti tunnetaan myös Gravesin tautina. Tauti voi aiheuttaa silmän takakuopan sidekudoksen kasvua, jonka seurauksena silmät ulkonevat. Naisilla miehiä yleisempi tauti puhkeaa yleensä 30-40 vuoden iässä.

Basedowin tauti on diagnosoitu myös muun muassa Missy Elliottilla ja Wendy Williamsilla. Ridley kertoi lehdelle olleensa surullinen diagnoosin saamisesta. Hän päätti kuitenkin muuttaa ruokavaliotaan diagnoosin saamisen jälkeen, ja jo ennestään vegaanista ruokavaliota noudattanut näyttelijä luopui myös gluteenista.