Juokseminen on nyt trendikästä – näin aloitat harrastuksen kevyesti

Fitness Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Juoksuharrastuksen aloittaminen on loistava tapa saada liikuntaa raikkaassa ulkoilmassa, ja mikä parasta, sen pystyy aloittamaan helposti vaikkapa oman lähimetsän lenkkipoluilla. Tässä muutama vinkki, joiden avulla pääset alkuun ilman turhaa stressiä.

1. Aloita rauhallisesti Kun aloitat juoksun, ei ole tarvetta kiirehtiä. Voit aloittaa kävely-hölkkä-yhdistelmällä, jossa kävelet muutaman minuutin ja hölkkäät sitten kevyesti. Tärkeintä on kuunnella omaa kehoa ja edetä omaan tahtiin.

2. Panosta hyviin varusteisiin Mukavat juoksukengät ovat juoksuharrastuksen perusta. Valitse kengät, jotka tukevat jalkaa ja sopivat maastoon, jossa juokset. Kevyt ja hengittävä vaatetus tekee lenkeistä myös miellyttävämpiä.

3. Hyödynnä pehmeät metsäpolut Metsässä juokseminen on erinomainen tapa nauttia luonnosta ja samalla rentoutua. Pehmeä metsäpolku on myös lempeämpi nivelille kuin kova asfaltti.

4. Tee juoksusta rutiini Aloita asettamalla itsellesi realistiset tavoitteet. Esimerkiksi kolme kevyttä lenkkiä viikossa riittää alkuun hyvin. Kun juoksusta tulee osa viikoittaista rutiinia, huomaat kunnon kohenevan kuin itsestään.

5. Kuuntele kehoasi ja nauti Juoksuharrastuksen aloittaminen ei saa tuntua pakotetulta. Kuuntele kehoasi ja muista nauttia lenkeistä. Pidä välillä kävelytaukoja ja ihaile ympäröivää luontoa. Juoksu on loistava tapa viettää aikaa itsesi kanssa ja kerätä energiaa arkeen.