Varaudu rankkasateisiin viikonloppuna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viikonloppuna eri puolilla Suomea vietetään suosittuja festivaaleja ja muita kesätapahtumia. Festivaalikansan ja muidenkin on syytä varautua paikoitellen sateiseen säähän. Vettä voi tulla hetkittäin runsaastikin.

Forecan mukaan perjantaina Suomen länsiosaan saapuu kapea kuurosadealue. Ukkonenkin on mahdollista. Muualla maassa on melko aurinkoista, ja lämpötilat voivat nousta 25 asteen paikkeille.

Lauantaina Suomen säätä hallitsee matalapaine. Tuuli voimistuu ja sateet voivat olla paikoin runsaita. Lämpötilat jäävät sateissa ja sadealueen jälkipuolella 20 asteen alapuolelle.

– Yhtenäisempi sadealue liikkuu koilliseen, mutta sen jälkipuolella tulee kuurosateita. Sademäärät ovat ennusteen mukaan lauantaina enimmillään 10–30 millimetriä paikoin etelästä Meri-Lappiin asti. Poutaisinta on Itä-Lapissa, kertoo Forecan meteorologi Sara Salonen.

Sunnuntain vastaisena yönä yhtenäisempi sade liikkuu Etelä-Lapin tienoille. Ennusteen mukaan sunnuntaina päivällä kehittyy sadekuuroja varsinkin maan etelä- ja keskiosassa. Sunnuntain suurimmat sademäärät voivat olla lännessä jopa 10-40 millimetriä ja Koillismaalla sekä Etelä-Lapissa 10-30 millimetriä.