Suomalainen olut valittiin maailman parhaaksi: ”Aivan käsittämätön tunne”

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen Tornion Panimon olut on kerännyt kiitosta maailmalla. Panimon Lapland Original Lager valittiin parhaaksi kansainväliseksi lager-olueksi Iso-Britanniassa järjestetyssä World Beer Awards -gaalassa.

Kilpailussa kansainvälinen tuomaristo maisteli oluita sokkona ja valitsi kunkin tyylin maavoittajat. Maavoittajat asetettiin toisella kierroksella vastakkain. Myös toinen Tornion Panimon olut, Ukrainan tukemiseksi pantu Slava! Pils palkittiin maavoittajan kultamitalilla Traditional Pilsner -kategoriassa.

– Onhan tämä aivan käsittämätön tunne, kun saamme panna olutta panimomestarilegenda Leo Andelinin klassikkoreseptillä, joka sai ensimmäisen kansainvälisen kultamitalinsa tasan 60-vuotta sitten ja nyt se palkittiin maailman parhaana, hehkutti Tornion Panimon toimitusjohtaja ja panimomestari Kaj Kostiander tiedotteessa.

World Beer Awards järjestettiin kuudettatoista kertaa. Kilpailussa valitaan parhaat kansainvälisesti tunnetut oluttyylit. Osallistuvien oluiden on oltava yleisesti myynnissä kansallisesti tai kansainvälisesti.