Moni autoilija unohtaa tämän säännön – poiki vuodessa yli 15 000 parkkisakkoa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koulujen alkamisen myötä liikenteessä kulkee jälleen runsaasti lapsia ja nuoria. Tästä syystä muiden tiellä liikkujien on nyt syytä noudattaa erityisen tarkasti liikennesääntöjä. Monilta tuppaa unohtumaan erityisesti yksi suojatiesääntö.

Auton pysäköivän täytyy jättää suojatiehen vähintään viiden metrin suojaväli. Tarkoituksena on parantaa näkyvyyttä sekä suojatietä lähestyvälle autoilijalle että suojatien käyttäjälle. Se koskee myös kaksisuuntaisella taajamakadulla vasemmalle puolelle pysäköimistä.

Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan suojateille alle viiden metrin päähän pysäköidyille autoille jaettiin viime vuonna yli 15 000 pysäköintivirhemaksua. Vielä jotain vuosia aikaisemmin luvut olivat 12 000 virhemaksun paikkeilla. Osasyynä on todennäköisesti uusi tieliikennelaki, joka ei ole vielä kaikille tuttu.

Jalankulkijoille sattuneista onnettomuuksista yli puolet tapahtuu suojatiellä. Tiedotteen mukaan pelkkä pysäköintivirhemaksu ei riitä vaarallisimmissa tapauksissa. Niissä ajoneuvo siirretään kuljettajan kustannuksella kadun toiselle puolelle tai lähikadulle.